Aalst Stationsgebouwen

Stationsgebouw

Ontworpen door architect Jean-Pierre Cluysenaer, gebouwd in 1853 - 1854, en officieel geopend op 6 juli 1856 door koning Leopold II.
Een K.B. van 19 juni 1978 zorgde voor de bescherming van het oude stationsgebouw. In 1990 werd het station aangepast, met behoud van de oorspronkelijke buiten gevels en de toren. De restauratiewerken beoogden het volledig herstel en herwaardering van de gevelstructuur naar het oorspronkelijk project. Op 27 maart 1993 werd het station officieel geopend. Het reizigersstation verwerkt op een werkdag 9 400 reizigers. Dit historische station werd op schaal 1/87 nagebouwd door Reiner Van Der Hoeven, hij heeft er twee jaar in zijn vrije tijd aan gewerkt, ten voordele van de clubbaan. We danken Reiner voor zijn inzet voor de club. Het station is gebouwd uit verschillende lagen plasticart, ramen en deuren zijn met een tekenprogramma met de P.C. ontworpen.

Image
bron www.wikipedia.org

Bijgebouw

Dit gebouw werd op schaal 1/78 nagebouwd door De Neve Alfred, we danken Fred dan ook voor zijn inzet. Het gebouw is gemaakt uit multiplex, vensters en deuren zijn afzonderlijk met de hand uitgesneden en op hun plaats geplakt. Het gebouw is mooi afgewerkt en het geeft een meerwaarde aan de clubbaan van Aalst. Voor de mensen van Aalst zal dit gebouw in miniatuur nu blijven bestaan, nu het echte dienstgebouw moet plaats ruimen voor bushaltes.

bijgebouw_voor.jpg

Image

Seinhuis

Image

perron Station Aalst